Patrimonium logo
Logo Patrimonium

Onderhoud Bataviastraat

Geplaastst op: 25 april 2024, laatst bijgewerkt op: 1 mei 2024

Van mei 2024 tot en met 2025 onderhoud schoorstenen en oplossen schimmelproblematiek Bataviastraat

Wat gaan we doen en waarom?

De woningen aan de Bataviastraat kampen met lekkende schoorstenen en schimmelvorming. Alle 97 schoorstenen worden daarom planmatig onderhouden zodat de lekkage verholpen wordt. Naast de lekkende schoorstenen zijn de woningen door hun bouwkundige eigenschappen gevoelig voor schimmelvorming. Om schimmelvorming te voorkomen is het van groot belang dat de woningen goed kunnen ventileren. Om bewoners hiervoor de goede tools te geven, worden de woningen uitgerust met ventilatieroosters in de ramen. In de ramen waar de ventilatieroosters worden geplaatst, wordt ook het desbetreffende glas vervangen voor Hr++ beglazing.


Wat kan een huurder hiervan merken?

Om de 97 schoorstenen te kunnen bereiken wordt er een verreiker ingezet. Deze verreiker heeft ruimte nodig in de straat en kan daardoor voor overlast zorgen. Daarnaast moeten de roosters en ruiten ingemeten en uiteindelijk geplaats worden. Boekema vastgoedonderhoud informeert de bewoners tijdig over de planning en de impact van de werkzaamheden.


Wat levert het op?

De schoorstenen zijn weer waterdicht en lekken daardoor niet meer. De bewoners zullen daarnaast minder last van schimmelvorming krijgen in de woning doordat ze de woning beter kunnen ventileren. We benadrukken het belang van een goede ventilatie van de woning om schimmelvorming tegen te gaan. Voor meer informatie en handige tips kun je ook kijken op: Goed ventileren (ggdleefomgeving.nl)

 Begeleiding project

Projectleider  L. Hanselaar
Bewonersparticipant  E. Westra
Aannemer Boekema Vastgoedonderhoud  C. Solle
Start project  Mei 2024
Oplevering project  Oktober 2024