Patrimonium logo
Logo Patrimonium

Energie besparen

Bij Patrimonium vinden we duurzaamheid belangrijk. Indien mogelijk willen we jouw woning verduurzamen, zodat je energiekosten zo laag mogelijk blijven. Tegelijkertijd dragen we bij aan een beter klimaat en een duurzame toekomst. We zijn trots dat we de afgelopen jaren al veel woningen hebben verduurzaamd. Onze duurzaamheidsvisie lees je hier.

Stappen naar duurzaamheid

Een belangrijke stap is het isoleren van daken, vloeren en gevels van de woningen. Hierdoor blijft de warmte beter binnen in de winter en blijft het koeler in de zomer. Ook hebben we kozijnen vervangen door HR++ beglazing, zodat er minder warmte via de ramen verloren gaat. We hebben ook actief kieren gedicht om tocht te voorkomen, waardoor de verwarming efficiënter werkt en er minder energie verloren gaat. Niet alleen individuele woningen zijn aangepakt, maar ook onze centrale ruimtes. We hebben gekeken naar manieren om de centrale verwarming efficiënter te laten werken en ledverlichting en bewegingssensoren geplaatst om energieverbruik te verminderen.

Duurzame toekomst

We zijn nog niet klaar! We hebben ambitieuze plannen om de komende jaren nog meer woningen te verduurzamen. We doen dit zorgvuldig en gefaseerd, waarbij woningen met slechte energielabels prioriteit krijgen. Zo willen we zoveel mogelijk impact maken en onze huurders laten profiteren van energiebesparingen.

 

Veel gestelde vragen

Wat is warmtetransitie?

Warmtetransitie is de overgang van het gebruik van aardgas naar duurzame alternatieven voor koken, het verwarmen van woningen en kraanwater. In 2050 moet Nederland CO2-neutraal zijn. Dit betekent dat alle huishoudens na 2050 geen gebruik meer maken van aardgas. Daarvoor zijn nieuwe warmteoplossingen nodig. Het is belangrijk dat de woningen eerst goed worden verduurzaamd. Daarom kiest Patrimonium ervoor om eerst haar woningen te verduurzamen.

Wanneer warmtetransitie in mijn wijk?

Wij snappen dat je hier benieuwd naar bent. Op de website van Gemeente Groningen kun je hierover informatie vinden.