Patrimonium logo
Logo Patrimonium

Huur opzeggen

Wil je de huur opzeggen? Dat kan schriftelijk via het formulier huuropzegging. Heb je een medehuurder of medehuurders? Dan moeten ook zij de opzegging ondertekenen. Huurders die gehuwd zijn of geregistreerd partnerschap zijn aangegaan, dienen beide de opzegging te ondertekenen.

Bij een overlijden kun je de huur opzeggen via het formulier huuropzegging bij overlijden.

Opzegtermijn  

Je kunt de huurovereenkomst per iedere werkdag (behalve feestdagen) opzeggen met inachtneming van een maand opzegtermijn. Dit geldt zowel voor de woning als voor andere ruimten, zoals een autobox, parkeerplaats, scootmobielplaats en kelder. Dit kan schriftelijke via het formulier huuropzegging nevenruimten.

Oplevering woning

Wanneer jouw huurovereenkomst eindigt, moet je de woning leeg en schoon op leveren. Hiervoor vul je het overnameformulier in. Nadat je de sleutels op ons kantoor hebt ingeleverd, controleren wij de woning. Heb je na het inleveren van je sleutels spullen in de woning achtergelaten? Dan zullen we die op jouw kosten laten verwijderen, als ze niet door de opvolgende huurder zijn overgenomen.

Als je als huurder met onze toestemming veranderingen in de woning hebt aangebracht, dan hoef je deze veranderingen niet weg te halen. Veranderingen moeten wel verwijderd worden als hier geen toestemming voor gevraagd is, of als dit zo afgesproken is.

Vraag

Antwoord

chevron-down