Patrimonium logo
Logo Patrimonium
 

Nieuwbouw op voormalig schoolterrein in Beijum officieel van start

Geplaatst op: 30 mei 2024, laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024

Christelijke woningstichting Patrimonium gaat 9 eengezinswoningen en 22 appartementen bouwen in Beijum. Dit nieuwbouwproject ‘Doefmat’ komt te staan op het voormalig terrein van de openbare basisschool de Doefmat. Wethouder Rik van Niejenhuis van de gemeente Groningen, bestuurder Bas Krajenbrink van Patrimonium en Klaas Hoogsteen van Nijhuis bouw hebben op 28 mei de starthandeling verricht door gezamenlijk het bouwbord te onthullen. De woningen worden in mei 2025 opgeleverd.

Het ontwerp van de woningen is tot stand gekomen na een intensief participatieproces met omwonenden. Een klankbordgroep van omwonenden heeft intensief meegedacht over het door VDP architecten ontworpen gebouw. Ook konden de bewoners in gesprek met de Landschapsarchitect Barzilay+Ferwerda over het omgevingsontwerp.

Toekomstgerichte huurwoningen
De woningen zijn betaalbaar omdat de woningen worden verhuurd als sociale huurwoningen onder de liberalisatiegrens. De 9 eengezinswoningen hebben drie slaapkamers en de 22 appartementen twee. De woningen worden toekomstgericht gebouwd, gasloos en aardbevingsbestendig. Dit geldt ook voor de openbare ruimte waar veel groen wordt toegepast en overtollig regenwater in kratten onder de grond wordt opgevangen.

Patrimonium start eind 2024 met de verhuur van de woningen.