Patrimonium logo
Logo Patrimonium
 

Reminder! Onderzoek naar woonwensen: doe je ook mee?

Geplaatst op: 12 februari 2024, laatst bijgewerkt op: 28 maart 2024

De woonervaring en woonwensen van onze inwoners zijn belangrijk voor ons beleid voor de komende jaren. Daarom kregen veel huishoudens in januari een brief met een uitnodiging voor een onderzoek. In de tweede week van februari krijgen veel van deze inwoners een herinnering, met een schriftelijke vragenlijst. Maar iedereen uit de gemeente Groningen kan nog meedoen. Graag zelfs!

Doet u ook mee?
Hebt u een herinnering voor het onderzoek gekregen? Dan kunt u het formulier bij de brief invullen. U kunt de vragenlijst ook online invullen. Dat kan met de inloggegevens uit de brief, maar dat hoeft niet. Hebt u (nog) geen uitnodiging en/of herinnering gekregen? En wilt u toch graag uw mening geven over het wonen in onze gemeente? Klik dan hier om mee te doen. Voor thuiswonende jongeren die op zichzelf willen gaan wonen is er een aparte vragenlijst.
U kunt tot en met donderdag 29 februari 2024 meedoen aan het onderzoek.

Waarom wordt dit onderzoek gedaan?
Er zijn te weinig woningen in Nederland. Ook in onze regio is er veel vraag naar betaalbare huizen. Bij starters, maar ook bij ouderen. Maar hoeveel woningen moeten we precies bouwen? En waar? En wat voor woningen? Met deze vragen gaan we aan de slag in dit onderzoek. Zo komen we nog beter te weten hoe het wonen wordt ervaren. En waar de woonwensen liggen. 

Wat wordt er gedaan met de resultaten?
We gebruiken de resultaten voor de nieuwe woonvisie. Daarin staat hoe de woonomgeving van morgen vorm moet krijgen. Inwoners kunnen ons helpen om hierbij de juiste keuzes te maken. Bijvoorbeeld door te vertellen welke aanpassingen en verbeteringen zij graag willen zien.

Waar wordt het onderzoek gedaan?
De gemeenten Groningen, Assen, Tynaarlo, Het Hogeland, Noordenveld, Westerkwartier en Midden-Groningen, de provincies Groningen en Drenthe en de woningcorporaties werken samen aan dit onderzoek. Ruim 70.000 (willekeurig gekozen) huishoudens in de regio Groningen-Assen kregen een uitnodiging. De resultaten worden over een paar maanden bekendgemaakt.